Obřadní síň matriky přivítala minulou sobotu přerovské občánky v novém. Masivní dřevěný obřadní pult, který stál na svém místě celých dvacet let, nahradily na zakázku vyrobené stolky z pískovaného skla s květinovým motivem. Jejich originální kovový podstavec ukoval umělecký kovář.

„Interiér už chtěl oživit a mírně zmodernizovat – ovšem citlivě, protože obřadní síň se nachází v historickém domě na Horním náměstí 10. Kombinace skla a kovu se ukázala jako dobrá volba,“ podotkl předseda komise pro občanské záležitosti Pavel Košutek, který v nově upravené obřadní síni vedl v sobotu 9. listopadu vítání nových přerovských občánků.

Původní dřevěný pult putoval do obce Horní Moštěnice, která o koupi projevila zájem. Prodej přerovští radní už schválili.

V sobotu dostali noví občánci Přerova také úplně nový dárek. Radnice si totiž už v květnu nechala jako připomínku pravěké historie města vyrobit mamuty. Zástupci města se rozhodli, že originální hračky budou rozdávat až v nově upravené obřadní síni – a tak maňásci mamuta čekali na první obdarované děti ještě několik měsíců ve skříni. „Rodičům se tento typ dárku moc líbil.  Tak věříme, že se bude zamlouvat i dětem, až odrostou z peřinky a budou si s ním hrát,“ doufá Lenka Tomečková z přerovského magistrátu.

Majitel výrobny hraček Vladimír Beckert doplnil, že mamuti jsou ušity jako originál právě pro přerovskou radnici a nebudou běžně dostupné. „Zatím jsme v květnu vyrobili tři stovky těchto mamutů, a pokud bude i v dalších letech zájem, jsme připraveni ke spolupráci,“ řekl.

 

foto: www.prerov.eu

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..