Už první zářijový den budou děti a mládež ve věku od 6 do 18 let, studenti do 26 let a senioři nad 65 let, hradit v autobusech MAD Přerov pouze 25 procent z ceny plného jízdného. Prakticky to znamená, že za jednu jízdu zaplatí 2 koruny.

K prokázání nároku na jednotlivé zlevněné jízdné budou senioři předkládat průkaz IDSOK. Děti a mládež ve věku od 6 do 18 let se budou prokazovat průkazem IDSOK, žákovským průkazem nebo průkazem ISIC – a navíc se můžou prokázat občanským průkazem či cestovním pasem. Žáci a studenti ve věku od 18 do 26 let budou muset svůj nárok na zlevněné jízdné dokládat průkazem ISIC, případně žákovským průkazem.

Průkaz IDSOK si cestující mohou už dnes vyřídit v informační kanceláři na autobusovém nádraží v Přerově. Průkaz bude vydán po doložení aktuální barevné fotografie ve velikosti 3,5 x 4,5 cm, po předložení občanského průkazu, případně jiného platného identifikačního osobního dokladu – a po uhrazení jednorázového poplatku ve výši 40 korun. Kancelář je otevřená od pondělí do pátku od 7 hodin do 11.30 a odpoledne pak od 12 do 16 hodin.

Bližší informace jsou na stránkách koordinátora integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje https://www.kidsok.cz/

Město Přerov se rozhodlo připojit k rozhodnutí vlády a slevy ve výši 75% z jízdného bude kompenzovat ze svého rozpočtu.

Více v tiskové zprávě z 31. května.

Zdroj: www.prerov.eu

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..