Dvorky v centru Přerova, které nejsou běžně přístupné, se otevřou v neděli 10. září úderem jedné hodiny odpoledne. Akce začne v Kainarově ulici, kde návštěvníky čeká venkovní vernisáž výstavy „Třináct kytar“, která je věnována básníku Josefu Kainarovi – přerovskému rodákovi, od jehož narození letos uplynulo sto let. Na večeři s Kainarem bude od půl šesté hrát Jazzový orchestr Petra Stojana a o slovo se postarají Richard Pogoda a Čestmír Beťák. U večeře bude rovněž pokřtěna kniha o Josefu Kainarovi. Podrobnější info zde.


V kině Hvězda můžete shlédnout třeba film Po strništi bos (sobota 9.9. 2017 od 17:30 hodin) nebo kdo se rád bojí a líbí se mu horrory tak je připraven na večerní promítání film TO (sobota 9.9. 2017 od 20:00 hodin). V neděli pak je na programu kina Já, Padouch 3 ( 15:30 hod.) Špunti na vodě (17:30 hod.) a Dunkerk (20:00 hod.)


MEO Aréna bude praskat ve švech.. 1. Mistrovské domácí utkání s křestem nových dresů. Zubři se utkají s Prostějovem a určitě to bude stát zato! Zápas sice začíná v 17:00 hodin, ale už od 15:00 je připraven program, zahraje skupina FORUM a pivo poteče za příjemných 20,- Kč.


Na hotelu Jana začne 3. Divadelní podzim a to hrou Divadla RB – Drahoušku, toužím po tobě. Začátek představení je v 19:00 hod.


 

V areálu pivovaru Zubr od 16:30 probíhá Blues nad Bečvou 2017, konkrétně můžete poslechnout Marcel Flemr & Band, Joanna Kaniewska & Around The Blues a v 19:30 očekávaný Noah Wotherspoon. Around The Blues Vám ještě poté zagrají v restauraci Pivovar ve 21:00 hodin.


Muzeum Komenského také pořádá komentovanou prohlídku parku Michalov, sraz pro zájemce je u Ornitologické stanice v 9:00 hodin.


Tento víkend jsou také zdarma otevřené památky v rámci Dne evropského dědictví.


V sobotu si také můžete udělat výlet historickým vlakem taženým parní lokomotivou Rosničkou do Uherského Hradiště na Slavnosti vína. Odjezd z Přerova je v 7:56.


Nebo pokud něco staršího či nedostupného sháníte můžete se zajít podívat na Přerovské Výstaviště, v sobotu od 8:00 hodin se tam konají Bleší trhy.


Současně probíhá i několik výstav ať už v Muzeu Komenského, nebo v ornitologické stanici.

 

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..