Přerov rozšíří síť cyklostezek vedoucích městem. Radnice se rozhodla vybudovat novou trasu pro cyklisty na nábřeží Protifašistických bojovníků. Měla by být dlouhá zhruba půl kilometru, náklady přesáhnou dva miliony korun. Stezka bude mít návaznost na severojižní směr města. Měla by se začít budovat v červnu, stavba bude trvat zhruba dva měsíce. ČTK to řekl přerovský cyklokoordinátor Jiří Janalík a zástupci radnice.

Zhotovitel stavby je podle vedení radnice už vybrán. Původně plánovaná cena kolem čtyř milionů korun je po soutěži zhruba o polovinu nižší. „Jde o úsek mezi mostem Míru a mostem Legií. V plánu města jsou další cyklostezky, které by měly na tento úsek navazovat,“ uvedl primátorův náměstek Pavel Košutek (ANO).

 

 

Podle Janalíka uvítají novou cyklostezku především senioři či rodiny s dětmi, kteří se tak vyhnou automobilovému provozu. „Nová cyklostezka propojí návaznost na severojižní trasu městem,“ řekl Janalík. Například cyklistům jedoucím z Předmostí či Velké Dlážky tak umožní bezpečnější jízdu směrem k nádraží.

Nová cyklostezka rozšíří síť tras pro cyklisty v Přerově. Radnice například loni na konci roku dokončila stavbu třistametrové cyklostezky za dva miliony korun, která vede od jezera Laguna k lávce u tenisových kurtů. Cyklisté ji ale budou moci používat až po dokončení stavby nového mostu přes Bečvu u tenisových kurtů. Radnice také dokončila stavbu smíšené cyklostezky v chodníku vedoucím po Kosmákově ulici.

V Přerově je bezmála 25 kilometrů cyklostezek, z toho tři kilometry tvoří smíšené cyklostezky pro pěší a cyklisty. Dalších 18 kilometrů měří stezky pro chodce a cyklisty s odděleným provozem. Stezky jen pro cyklisty mají délku 3,5 kilometru.

Kromě stavby cyklostezek se radnice také rozhodla postavit u hlavního vlakového nádraží skleněný parkovací dům pro kola. Objekt za více než osm milionů korun by měl pojmout až 120 bicyklů, za jejichž úschovu zaplatí cyklisté pět korun na den. Využívat by ho mohli cyklisté už před koncem letošního roku. Viz. naše zpráva Přerovští radní plánují prosklený parkovací dům pro kola

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..