Dluhoničtí mají nový sportovní areál. Místní část Přerova, která je zasažena stavbou dálnice D1 a jejíž bývalé sportoviště je součástí trasy, získala nové hřiště jako náhradu za to, které bylo srovnáno se zemí. Moderní sportoviště přišlo na téměř 60 milionů korun, platilo ho Ředitelství silnic a dálnic, částkou 15 a půl milionu přispělo i město Přerov.

Nový areál, který byl dnes slavnostně otevřen, slouží ke sportovnímu a kulturnímu vyžití členům TJ Sokol Dluhonice a občanům místní části. „K dispozici tu mají jedno multifunkční hřiště na házenou a malou kopanou, tenisový kurt, herní prvky pro malé děti a dráhu pro hasičské sporty. Pro kulturní vyžití je tu také taneční parket s hudebním altánem, posezení a bufet s pergolou,“ představil novou podobu přerovský primátor Petr Vrána. Jako provozní zázemí tu slouží i dva objekty, ve kterých jsou umístěny šatny, sociální zařízení, posilovna a sklady – a součástí jsou i zelené plochy s clonící zelení, trasa pro zásobování a parkoviště před areálem. Ředitel ŘSD Brno David Fiala dnes na místě poděkoval Dluhonickým, že se s dálnicí smířili a popřál jim, aby se sportoviště stalo příjemným místem setkávání. Předseda místní části Dluhonice Oldřich Boráň řekl: „Z pohledu našich občanů je to krásný areál, který se povedl. Ke starému sportovišti měli mnozí citový vztah, ale výsledek stojí za to – hřiště bude místem, kde se od jara do podzimu budeme potkávat při sportovních událostech, nebo na kulturních a společenských akcích.“

Kompenzační balíček
Za to, že v blízkosti místní části Dluhonice povede dálnice D1, dostala místní část rovněž kompenzační balíček. Řídící výbor Státního fondu dopravní infrastruktury schválil před třemi lety kompenzace pro Dluhonice ve výši 132 milionů korun – a tyto peníze na základě žádostí města uvolňuje v jednotlivých etapách ze svého rozpočtu Olomoucký kraj. Rekonstruoval se například kulturní dům a připravují se i další akce. „Ted je aktuálně v běhu veřejná zakázka na opravu či stavbu chodníků, parkovacích ploch a veřejné osvětlení. Pokud všechno půjde podle plánu, zahájíme stavbu letos v říjnu. Dále je v přípravě veřejná zakázka týkající se rozvojové lokality Záhumení, kde se jedná o částku okolo 54 milionů korun,“ připomněl náměstek Vladimír Lichnovský. Peníze půjdou i do komunikací. „V plánu je oprava silnice vedoucí přes místní část a stavba cyklostezky, která povede podél Prechezy a spojí Přerov s Dluhonicemi,“ doplnil náměstek Tomáš Navrátil.


Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..