Oprava vnitřní bazénové vany potrvá déle, než se předpokládalo. Plavecký areál se místo na konci října otevře až na začátku prosince. Venkovní bazén se bude vyhřívat do konce října.

Nečekané problémy se špatnou vzduchotechnikou, se stavem ochozových ploch a přelivových žlábků – to jsou hlavní důvody toho, proč se přerovský krytý bazén bude opravovat o měsíc déle, než se původně předpokládalo.  Plavecký areál se tak místo na konci října otevře až na začátku prosince. Protože se až v rámci stavby zjistilo, že je nutné udělat další práce, navýší se cena rekonstrukce o 4 miliony 354 tisíc korun – město tedy za opravu zaplatí 24 milionů 721 tisíc bez DPH. Úprava rozpočtu projde v pondělí 4. září ještě hlasováním zastupitelstva.

„Oprava tělesa bazénové vany probíhá bez komplikací a podle plánu. Problém se ale ukázal v technologii, která se nachází pod bazénem. Rozhodnuto bylo i o dalších dílčích úpravách – třeba o změně startovacích bloků, které budou vhodnější pro závodní plavání – ale to už nemá na prodloužení termínu stavby zásadní vliv,“ uvedl jednatel Sportoviště Přerov Petr Kouba. Ten také připustil, že pro veřejnost bude delší rekonstrukce nepříjemná, ale nejvíce ji pocítí sportovní kluby, které v bazénu trénují. A to od závodních plavců přes ploutvové až po vodní pólisty. „Jejich situace nám není lhostejná, proto přistoupíme ke stejnému opatření jako v květnu a v červnu – vodu ve venkovním 25metrovém bazénu budeme až do konce října ohřívat na 27 stupňů. V listopadu ale budou muset využít plavecké areály v okolí,“ řekl Kouba.

Bazén, který byl v ulici Kopaniny postaven v roce 1978, prošel několika úpravami. Jeho vana se ale rekonstruuje poprvé. „Dělníci vybourávali staré keramické obklady, sanovali podkladní vrstvy v celé ploše dna bazénové vany a nyní se nahrazují staré obklady novými keramickými. Komplikace nás mrzí, ale u starších staveb s náročnými technologiemi je někdy těžké odhadnout celkový stav. Dodavatel chtěl stavbu prodloužit o 60 dnů, jsme rádi alespoň za to, že se nám podařilo dohodnout se na 31 dnech,“ řekla na závěr vedoucí odboru investic města Ivana Pinkasová.

Zdroj: Tisková zpráva města Přerov

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..