Dopravní uzavírka ulice 9. května potrvá čtvrt roku.

„Začne 10. července, skončí 17. září a uzavře silnici I/55A v ulici 9. května, zasáhne i část úseku mezi křižovatkami v ulicích Jižní čtvrť a Durychova. Uzavírka přinese řidičům nepříjemnosti, ale bez rekonstrukce by se provoz technického zařízení stal neudržitelný a kvalita služeb by se zhoršovala,“ konstatoval ředitel společnosti Vodovody a kanalizace Přerov Jiří Pavlík. Řidiči tady v průběhu čtvrt roku musejí počítat s objízdnými trasami. „Vozidla ve směru od Horní Moštěnice budou naváděna na objízdnou trasu po silnici I/55 – pojedou ulicí Gen. Štefánika na kruhový objezd v ulici Durychova, odkud už bude možné jet na silnici po ulici 9. května bez omezení. Vozidla jedoucí z centra města budou naváděna na silnici I/55 – po ulici Durychova pojedou na kruhový objezd a dále budou pokračovat po ulici Gen. Štefánika,“ popsal náměstek Tomáš Navrátil.

Vlivem objízdné trasy bude zastávka Přerov, Jižní čtvrť přesunuta před domy 9. května 1842/71 a 2134/73.

Uzavírka ovlivní také městskou autobusovou dopravu. Ve směru z Přerova k nové požární stanici Přerov (HZS) budou spoje Linek MAD 103, 104, 112 a 114 od křižovatky ul. 9. května a Durychova (u hotelu Na Jižní) vedeny po objízdné trase vlevo ul. Durychova, vpravo Lančíkových, vpravo Jižní čtvrť I, vlevo 9. května, kde obsloužením dočasně zřízené a přesunuté zastávky Přerov, Jižní čtvrť za touto křižovatkou (za dočasně zrušenou zastávku v uzavřeném úseku před prodejnou potravin) naváží na trasu dle licence.

V opačném směru, tj. ve směru od nové požární stanice Přerov (HZS) do Přerova budou spoje Linek 104 a 114 od zastávky Přerov, HZS vedeny po objízdné trase – 9. května, vpravo ul. Nivky, kde navíc obslouží zastávku Přerov, Lověšice, hřbitov a dále pak vpravo ul. Hulínská, Gen. Štefánika, vpravo ul. Durychova, vlevo ul. 9. května, kde obsloužením dočasně zřízené zastávky Přerov, Jižní čtvrť před domy 9. května 1842/71 a 2134/73 (za dočasně zrušenou zastávku v uzavřeném úseku před prodejnou potravin) naváží na trasu dle licence.

Spoje Linek 103 a 112 budou od křižovatky ul. Hulínská, Mírová a Nivky (u Lověšic) ve směru do Přerova vedeny po objízdné trase přes I/55 ul. Hulínská, Gen. Štefánika, vpravo ul. Durychova, vlevo 9. května, kde obsloužením dočasně zřízené zastávky Přerov, Jižní čtvrť před domy 9. května 1842/71 a 2134/73 (za dočasně zrušenou zastávku v uzavřeném úseku před prodejnou potravin) naváží na trasu dle licence.

Vlivem objízdné trasy bude zastávka Přerov, Jižní čtvrť (zastávka v uzavřeném úseku na ul. 9. května, před prodejnou potravin ve směru z HZS do Přerova) přesunuta na ul. 9. května, za křižovatku ul. 9. května, Durychova, před domy 9. května 1842/71 a 2134/73.

Zdroj: Prerov.eu, Facebook náměstka Tomáše Navrátila https://www.facebook.com/tomas.navratil.prerov.eu

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..