Galerie města Přerova hostila setkání zástupců města s občany. Za vedení města byl přítomen primátor Petr Vrána a náměstci Tomáš Navrátil, Vladimír Lichnovský a Miloslav Dohnal. Formátu z očí do očí přišlo využít bezmála 30 občanů. Nejdiskutovanějším tématem byla bezpečnost a stav chodníků ve měste.

Úvodem si vzal slovo primátor, který shrnul všeobecně, co se za půl roku změnilo a co je dále v plánu. Zmínil posílení policejních hlídek kolem nádraží a galerie, rekonstrukci bývalé budovy EMOS i další rekonstrukce bytových domů, a také dopravní stavby.

Akce se konala v galerii na horním náměstí

Následoval Tomáš Navrátil, který v krátkosti shrnul dopravní stavby, opravy cyklostezek a také potvrdil, že sdílená kola budou v Přerově již od 1. července. Vladimír Lichnovský promluvil o aktuálních největších investicích. Konkrétně o opravě vnitřních prostor přerovského bazénu, několika investicích do základních škol a novým záměrem, kterým je vybudovat cyklostezku od kruhového objezdu u Lidlu směrem do Lýsek.

Jako poslední si vzal slovo Miloslav Dohnal, který zmínil opravy chodníků a osazování kruhových objezdů okrasnými květinami a cibulovinami. Následovala diskuze, ve které mohli občané pokládat své dotazy komukoliv z vedení města. Nejvíce dotazů se týkalo chodníků na okraji města a také bezpečnosti, konkrétně u obchodní galerie. Někteří občané si také stěžovali na technické služby a nepořádek v ulicích.

S primátorem jsme bezprostředně po skončení akce natočili rozhovor, který si můžete pustit na našich sociálních sítích.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..