Turbookružní křižovatka má za cíl ulevit dopravě v Předmostí. Měla by nahradit světelnou křižovatku, která spojuje ulice Velká Dlážka – Staré Rybníky – Hranická. Předpokládané náklady se pohybují okolo 6 milionů korun. Dle slov náměstka Vladimíra Lichnovského se bude město snažit o dotaci, která by měla pokrýt 85 procent uznatelných nákladů.

„Myslím, že budou mít radost všichni obyvatelé Čekyně a Předmostí, protože už nebudou vznikat problematické kolony v dopravních špičkách, kdy spousta lidí chce odbočit doleva směrem do centra,“ komentuje záměr náměstek Tomáš Navrátil. Zmínil také, že světelná křižovatka patří mezi nebezpečné úseky, dle statistik zde vzniká velké množství dopravních nehod.

Plánovaná turbokřižovatka, zdroj: Magistrát města Přerova

Zároveň s touto stavbou by se měl opravovat podjezd v Předmostí, který při deštivém počasí zatéká vodou. „Projekty bychom chtěli sladit v jednom čase a všechny práce začít realizovat v roce 2024. Aktuálně se zde dělají sondy, které by měly být hotové do konce července. Následovat bude projekt na samotnou opravu zídek, a pak také projekt na výtlak vody z podjezdu,“ popisuje náměstek Lichnovský.

Turbokřižovatka vznikne místo světelné křižovatky
Kolony aut budou snad už brzy minulostí

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..