Na novou cyklostezku se mohou těšit obyvatelé místní části Lýsky. Cyklostezka je rozdělena na čtyři etapy. Začínat bude vedle kruhového objezdu u Lidlu a povede kolem nákupního centra (Kauflandu), dále kolem EMOSU a poté do Lýsek.

První etapa začíná vedle kruhového objezdu u Lidlu, po nákupní centrum Kaufland. Druhá etapa vede kolem nákupního centra a navazuje třetí etapa, která míří k areálu firmy EMOS. Čtvrtá etapa pokračuje dále do Lýsek. „Momentálně soutěžíme dodavatele stavby na první a třetí etapu. To znamená, že soutěžíme samotnou realizaci. Pokud vše dobře půjde, tak bychom chtěli nejpozději v srpnu začít se samotnou realizací první a třetí etapy,“ sděluje pro PiTV náměstek Vladimír Lichnovský.

Předpokládané náklady na první a třetí etapu jsou zhruba 4,3 milionů korun bez DPH. Částka druhé a čtvrté etapy vyjde najevo, až po dokončení projektu. Náměstek Lichnovský také zmínil, že dotaci na první a třetí etapu již schválil řídící výbor. Ta by měla pokrýt až 85 procent uznatelných nákladů.

Třetí etapa cyklostezky povede kolem areálu EMOS

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..