Ministr dopravy Martin Kupka přijel zkontrolovat probíhající práce na přerovském obchvatu, posledním úseku dálnice D1. Dle ministra jsou práce v souladu s harmonogramem a k otevření obchvatu by tak mělo dojít na jaře za tři roky.

„Jedná se o jednu z nejdůležitějších staveb, které teď probíhají na české dálniční síti“, uvedl ministr dopravy na začátku tiskové konference. Investice 7 miliard korun bez DPH, 14 mostních objektů a 10 km dálnice, dělá z tohoto úseku velmi složitou stavbu.

Sestřih z tiskové konference ministra dopravy

Na konferenci byl přítomen i generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic ČR Radek Mátl. Ten novinářům sdělil, že stavba pokračuje podle harmonogramu, „dílčí problémy zde máme, zejména z hlediska správních rozhodnutí, které dořešujeme.“ Mluvil zejména o 2 chybějících stavebních povolení a také o vyvlastňování některých pozemků, které ještě nejsou dořešené. Klíčový pozemek v Dluhonicích se ŘSD podařilo vyvlastnit minulý týden.

Slovy generálního ředitele ale tyto problémy v žádném případě nebrzdí průběh stavby, „nasazení zhotovitele je obrovské a věřím, že harmonogram bude dodržen. Stavba je neskutečně náročná, v tuto chvíli chci ale předeslat, že na stavbě se pracuje naplno,“ uzavírá Radek Mátl.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..