Prostor podněcující kreativitu a podnikavost vznikl přímo v centru Přerova. Jde o unikátní projekt v rámci celé České republiky. Cílem inovačního centra je propojit mladé podnikavé lidi z akademické sféry s podnikatelským prostředím. Projekt vznikl díky Inovačnímu centru Olomouckého kraje (ICOK) a statutárnímu městu Přerov.

„Ještě předloni tady stál zanedbaný dům v havarijním stavu, dnes je Blažkův dům chloubou náměstí, která v sobě ukrývá nejen kancelářské prostory, ale i dílny,“ komentuje projekt primátor Petr Vrána. Vevnitř najdeme konferenční sál pro 60 lidí, kreativní dílny s 3D tiskárnami i nahrávací podcastové studio. Nechybí ani 2 zasedací místnosti, odpočívací místa a také call room (pro soukromí při telefonátech).

V jedné z kanceláří najdeme i tzv. call room

Investice do rekonstrukce budovy a vybavení se pohybuje okolo 70 milionů korun. „V ostrém provozu bude Hub od července, kdy máme už jednu kancelář pronajatou a druhou máme v jednání. Máme naplánovány první akce, které se tady budou dít. Samozřejmě s koncem prázdnin a začátkem nového školního roku zde máme naplánováno několik akcí pro školy i širokou veřejnost,“ říká pro PiTV Filip Navrátil, hlavní tvář přerovského inovačního hubu. „My jsme v rámci odborných středních škol udělali analýzu, kde si sami studenti řekli, jaké vybavení by zde chtěli mít, které ve škole nemají. Z velké části co si školy řekli, takové vybavení jsme koupili,“ komentuje Navrátil. Na vybavení Hubu se tedy z velké části podíleli sami studenti z regionálních středních odborných škol.

Celou budovu si můžete prohlédnout v rámci dne otevřených dveří, který se koná 16. června od 9 do 18 hodin.

IN-HUB nabízí kanceláře k pronajmutí
Vybavení v polytechnické dílně
IN-HUBU požehnal i děkan Josef Rosenberg

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..