Olomoucká Pevnost poznání hostí výstavu s názvem Světlo ve tmě, která vznikla ve spolupráci s Charitou Přerov. Autoři fotek jsou lidé bez domova, kteří zachycovali momenty ze svého života na ulici. Cílem výstavy je ukázat, že lidé bez přístřeší mají svůj pohled na svět, talent a umí zachytit střípky z každodenního života.

„Do projektu se zapojilo pět klientů denního centra. V rámci terénního programu procházeli spolu s pracovníky ulice Přerova a impulzivně snímali, co je zaujalo,“ říká Adéla Trumberová, vedoucí pracovník Charity Přerov.

Autoři fotek jsou lidé bez domova

Během výstavy mohou návštěvníci přispět na chod noční sedárny Lorenc, kterou charita provozuje ve spolupráci s Magistrátem města Přerova. Sedárna slouží lidem bez domova v případě, že se denní teploty dostanou pod 3 °C. „Jsou ale dny, kdy je nevlídno, silný vítr a pocitová teplota je nižší. Tehdy otevíráme noční sedárnu za peníze od dárců,“ vysvětluje paní Trumberová.

Výstavu můžete bezplatně navštívit v Pevnosti poznání do konce května. Při vstupu do areálu na informacích je připravena kasička, kde návštěvníci mohou přispět libovolnou částku na Charitu Přerov. Zároveň mohou přispět i přes účet 34536831/0100, případně přes QR kód, variabilní symbol noční sedárny je 1291.

Na Charitu můžete přispět na informacích
Nebo QR kódem přímo na výstavě

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..