14 zlatých, 9 stříbrných a 5 bronzových medailí dovezli reprezentanti T. J. Sokol Přerov – Mamut Skippers z Mistrovství České republiky, které se konalo v neděli 21. května v Praze. Pro švihadlový tým pod vedením trenérů Petra Doudy, Petry Holcové a Kristýny Holcové je to obrovský úspěch.

„Jde vidět, že se poctivá příprava všech našich členů vyplatila. V dnešní silné konkurenci, kterou v ČR máme, jsme v takovýto medailový úspěch ani nedoufali. Za každou medailí jsou roky dřiny každého jednotlivce,“ komentuje výsledek trenér Petr. Mistrovství České republiky je pro jeho svěřence a svěřenkyně vrcholem letošní sezóny. Díky skvělému výsledku se podařilo posbírat klubu i spoustu bodů do nominačního systému, podle kterého se poté vysílají závodníci na mezinárodní soutěže. Dalším cílem je kvalifikovat se na Mistrovství Evropy, které se bude konat v roce 2024.

Kristýna Buchtová během svého vystoupení v kategorii Single rope individual Freestyle.

Nejvíce zabodovali Mamuti v kategorii Single Rope Speed Endurance 1×180, ze které si odnesli hned 5 medailí. Jedná se o disciplínu, ve které závodník skáče střídnož po dobu 180 sekund. U výsledků se počítá vždy jen doskok pravé nohy. Klára Švorčíková dokonce v této kategorii stanovila nový absolutní národní rekord napříč všemi kategoriemi a to 425 přeskoků. „Pro představu Klářin výsledek 425 znamená 850 přeskoků za 3 minuty, když počítáme každý přeskok, což je skoro 5x za sekundu,“ vysvětluje Petr.

Už za dva týdny čeká závodníky další soutěž Master Cup, v rámci které budou chtít opět získat co nejvíce bodů do bodového systému. Výhodou bude tentokrát domácí prostředí, protože se akce bude konat v Přerově.

Kompletní seznam všech medailistů: Adam Rohan, Klára Švorčíková, Elen Krejčiříková, Markéta Skřečková, Anna Kalabusová, Ema Kalabusová, Pavlína Rybáříková, Nela Jouklová, Kristýna Buchtová, Silvie Rychlíková, Sabina Grečmalová, Kristýna Holcová, Petra Holcová a Petr Douda.

Závěreřné foto týmu po MČR
Adam, Klára, Ema a Sabina Single Rope Team Freestyle

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..