Nová odpočinková zóna vznikne u jedné z protipovodňových zídek, které se staví v Přerově a mají zabránit vylití vody z Bečvy.

Zídky se staví na dvou místech. Jedna „roste“ na nábřeží mezi mostem Legií a železničním mostem u Prechezy, druhá v blízkosti tenisových kurtů – a právě tam se chystá relaxační zóna za 900 tisíc korun. Její pořízení dnes odsouhlasili přerovští radní.

„Nábřeží řeky Bečvy je zajímavé zejména s ohledem na svůj přírodně rekreační charakter. Proto jsme navrhli úpravu této části veřejného prostranství ve zhruba čtyřicetimetrovém úseku poblíž lávky U tenisu směrem k nemocnici,“ uvedl vedoucí odboru rozvoje města Pavel Gala. Upřesnil, že úpravy spočívají v provedení štěrkového záhonu před zídkou v kombinaci s dřevěnými terasami, lavičkami na koruně zídky a drobnými ocelovými konstrukcemi umožňujícími překročení zídky.

Zídky se staví od letošního března, investorem je Povodí Moravy. Podle jeho tiskového mluvčího Petra Chmelaře probíhá stavba v souladu s harmonogramem a hotová by měla být do dubna příštího roku. „V lokalitě u tenisových kurtů se už finišuje, hotovo je přibližně 482 metrů protipovodňové zídky z celkových 590.

V příštím roce proběhne rekonstrukce přilehlé cyklostezky,“ upřesnil Chmelař. Ve druhé lokalitě – za mostem Legií – jsou vybetonovány základy protipovodňové zdi a aktuálně se betonují nadzemní části. „V případě nadzemních částí je dobetonováno 120 metrů z celkových 264. Tento týden začaly související práce na kanalizaci v ulici Kosmákova, v průběhu podzimu budou probíhat práce na dalších kanalizačních objektech,“ doplnil Chmelař.

Stavba přijde na 70 milionů 600 tisíc, město Přerov se na ní podílí částkou ve výši 11 milionů korun.

Zdroj: prerov.eu

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..