Už tento víkend se u příležitosti Dnů evropského dědictví otevřou v Přerově a jeho okolí památky. Během soboty i neděle si budou moci návštěvníci projít zdarma místa, z nichž některá nejsou veřejnosti běžně přístupná. Otevřeny budou kostely v Přerově a Předmostí, bude možné si prohlédnout skleníky v Michalově nebo prostory Městského domu, Galerie města Přerova, Památníku lovců mamutů v Předmostí nebo navštívit židovský hřbitov.

Muzeum Komenského nabídne komentované prohlídky expozic. V Kině Hvězda se i letos uskuteční prohlídka promítací kabiny i krytu a je připravena také speciální projekce. Letošní novinkou je zpřístupnění pozorovatelny na Švédských šancích. V Dřevohosticích bude pro zájemce otevřen zámek, zvonice nebo nedaleký kostel. Lákadlem bude jistě i bezplatná prohlídka hradu Helfštýna.

Na nedělní odpoledne je připraven mutližánrový festival pro všechny generace – Přerovské dvorky. Od 13 do 16 hodin se na sedmi místech otevřou zákoutí v centru města, kam se běžně lidé nedostanou. A zároveň budou tyto dvorky doplněny o zajímavý doprovodný program.

 

Zdroj:prerov.eu

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..