V Sokolské ulici, v místech původního dětského hřiště, pokračuje realizace nového workoutového sportoviště. „Rozhodli jsme se vyslyšet požadavky Přerovanů na tento typ aktivního odpočinku, které přicházely již delší dobu.

Zájem o tento druh sportovního vyžití se nám také potvrdil i v rámci participativního rozpočtu, kde se tento návrh objevil hned třikrát,“ uvedl radní Michal Zácha. Workoutové hřiště slouží především ke cvičení s vahou vlastního těla s využitím jednoduchých cvičebních konstrukcí.

Michal Zácha dále upřesňuje: „Jedná se o první hřiště tohoto druhu v České republice – jde o cvičební dráhu složenou z patnácti na sebe navazujících různých prvků.“ Součástí hřiště bude také informační tabule s popisem a nákresem jednotlivých cviků.

Lokalita byla vybrána tak, aby sportovci měli pro trénink dostatek prostoru. Hřiště bude volně přístupné, avšak cvičební prvky jsou konstruovány pro osoby vyšší než 140 centimetrů s vahou nepřesahující 120 kilogramů. Celková cena tohoto hřiště činí jeden milion dvě stě tisíc korun.

Terénní úpravy a přípravné práce zajišťují Technické služby města Přerova a dodávku cvičebních prvků a jejich montáž realizuje specializovaná dodavatelská firma. „V rámci této referenční stavby nám dodavatelská firma hracích prvků poskytla slevu 800 tisíc korun,“ doplnila Michaela Kašíková z odboru majetku.

Sportovci se zájmem o cvičení venku mohou už nyní využívat workoutové prvky u laguny a další byly instalovány v rámci 13. etapy revitalizace sídliště Předmostí nebo v místních částech Vinary a Újezdec.

„Zahájení provozu nové workoutové dráhy je plánováno na konec září, ale věříme, že práce zvládneme rychleji a první sportovci si budou moci zacvičit již za 14 dní,“ uzavírá Michal Zácha.

 

zdroj: prerov.eu

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..