Zlepšit lékařskou péči Přerovanům – to je cílem dalšího dotačního programu, který dnes odsouhlasili radní. Prostřednictvím něj chtějí do města přilákat zubaře, který by si tu buď otevřel svou praxi, nebo převzal zavedenou ordinaci po jiném lékaři. A právě na ni může od města dostat 200 tisíc korun

„O nedostatku stomatologů víme, Přerované mnohdy marně hledají nového zubaře, protože ti stávající mají plné kartotéky. Tímto chceme situaci alespoň trochu zmírnit,“ řekl náměstek přerovského primátora Petr Kouba.

Dotace pro zubaře není prvním pokusem o zlepšení lékařské péče ve městě. Zastupitelé už v dubnu schválili stejný objem dotace také pro praktického lékaře, který by si chtěl v Přerově otevřít ordinaci. „Praktik, který dostane ve vyhlášeném řízení nejvíce bodů, bude moci peníze použít na pořízení věcného a technického vybavení do své nové ordinace, nebo z těchto peněž platit nájem ordinace.

Žádosti o dotaci pro praktika jsou ještě v běhu – přijímáme je od 26. května do 1. června,“ připomněl náměstek Kouba. Obdobný systém bude zaveden i v případě zubního lékaře, který také může získat peníze na nové prostory i vybavení ordinace.

Pokud zastupitelé návrh radních v červnu podpoří, budou už od 14. června tiskopisy k dispozici v Městském informačním centru, na odboru sociálních věcí a školství přerovského magistrátu a na webu města. „Samotné žádosti by pak byly přijímány od 14. do 29. července.  Dotace bude poskytnuta výlučně jednomu ze žadatelů, který bude vybrán podle bodových kritérií,“ doplnila vedoucí odboru sociálních věcí a školství Romana Pospíšilová.

Situace se zubaři se přiostřila ještě po zveřejnění zprávy, že od 1. června zubní pohotovost v Olomouci, kterou v krizových případech využívali i Přerované, z personálních a kapacitních důvodů omezuje provozní dobu ve všední dny od 15 do 22 hodin a o víkendech od 8 do 20 hodin. Nebude tedy fungovat nonstop.

Zdroj: https: prerov.eu

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..