Státem dotované slevy na jízdenky ve vlacích a autobusech pro děti, studenty a seniory se o z rozhodnutí vlády snižuje. Nyní sleva nebude činit 75 procent ze základního jízdného, nýbrž 50 procent. Město Přerov se rozhodlo ponechat nadále ve veřejné linkové dopravě cestujícím slevy, na které byli dosud zvyklí. Podle radního pro dopravu Tomáš Navrátila nechtějí zástupci Přerova lidem sahat na zlevněné jízdné, protože je v zájmu města, aby více využívali hromadnou dopravu a méně tu individuální.

Počínaje prvním dubnovým dnem letošního roku  se pro cestující v Přerově nic nemění. Ceny jízdného městské autobusové dopravy zůstávají stejné – to znamená, že plné jízdné bude i nadále ve výši 10 korun a zlevněné bude stát 2 koruny. „Toto chceme udržet alespoň po dobu dostavby průtahu městem, která skončí v letošním roce. Omezení dopravy a objízdné trasy situaci řidičům jezdícím po městě komplikují, proto chceme, aby lidé co nejvíce využívali hromadnou dopravou. Tímto dáváme veřejnosti jasný signál – pokud je to možné, tak nechejte automobil doma a jeďte výrazně levnější hromadnou dopravu,“ uvedl radní Navrátil. A připomněl, že tato úleva se ovšem netýká příměstských autobusů, které hradí kraj.

Městskou autobusovou dopravu zajišťuje pro Přerov společnost Arriva autobusy a za její provoz v loňském roce město uhradilo 38 milionů korun. Ročně autobusy po městě najezdí až 818 500 kilometrů.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..