Na motivy moderního pojetí učebnice J. A. Komenského Orbis pictus, bylo vyzdobeno třináct přerovských zastávek. Do zdobení zastávek se zapojily čtyři přerovské základní školy, dvě střední, základní umělecká škola, muzeum, knihovna, středisko volného času i jednotlivci. Akce navazuje na tradiční zdobení velikonočních zastávek, tentokrát je však celá akce věnována Učiteli národů ke 430. výročí od jeho narození, které si letos připomínáme. I v letošním roce mohou návštěvníci webových stránek města hlasovat o tom, která zastávka se jim nejvíce líbí, která se autorům nejvíce povedla.
„Hlasování na webových stránkách začalo 1. dubna a potrvá do 22. dubna. Hlasující mohou hodnotit jednu vybranou zastávku nebo všechny. Své sympatie mají možnost vyjádřit pomocí počtu hvězdiček – a jednoduše čím více jich udělí, tím větší je váha hlasu. Svůj hlas musí ovšem každý ověřit přes e-mail, na který přijde hlasovací kód,“ vysvětlila systém Jana Pivodová z Kanceláře primátora.

https://www.prerov.eu/cs/o-prerove/jarni-zastavky-s-komenskym-anketa/hlasovani-anketa-velikonocni-zastavky-2022.html

„Zastávky v rámci velikonoční výzdoby zkrášlujeme už několik let a lidem se tato výzdoba veřejného prostoru líbí. Letos poprvé ale nejsou součástí výtvarných dílek jarní motivy, ale jde o oslavu Komenského, od jehož narození uplynulo 28. března 430 let,“ řekla na závěr spolupořadatelka akce Marta Jandová z Výstavní síně Pasáž.

Výherci dostanou poukaz do přerovské cukrárny v hodnotě 2000 Kč.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..