Na podzim loňského roku byla zahájena petiční akce za dostavbu dálnice D1 v Přerově. Tu iniciovalo Sdružení pro rozvoj dopravní infrastruktury na Moravě, které v minulém týdnu předalo archy s celkem 10 tisíci podpisy předsedovi Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Radku Vondráčkovi.

Dostavbě dálnice D1 úseku 136: Říkovice – Přerov dlouhodobě brání obstrukce ekologických aktivistů. Chybějících deset kilometrů má za následek problémy s dopravou ve městě, zhoršení kvality ovzduší a v neposlední řadě i zdržení samotných řidičů, kteří si zajížďkou do města komplikují cestu. Sdružení pro rozvoj dopravní infrastruktury se proto rozhodlo upozornit na celý problém petiční akcí.

„Chceme tímto způsobem především pozvednout hlas veřejnosti. Petice by měla být jasným signálem směrem k aktivistům, aby skončili se svými blokacemi a přestali zneužívat českou legislativu k prosazování svých zájmů, které jdou proti zájmu celku,“ popsal hlavní cíle předseda sdružení Libor Lukáš.

Přerované měli od podzimu loňského roku možnost podepsat petici, ať už osobně či elektronickou formou na webu dalniceprerov.cz. Podařilo se sesbírat celkem 10 tisíc podpisů, které byly v minulém týdnu předány v Poslanecké sněmovně, jež se peticí bude dále zabývat.

Více informací o petici najdete na www.dalniceprerov.cz.

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..