Cestuj s Olomouc region Card. Tento název ponese akce, kterou schválila Rada Olomouckého kraje. Letošní podpora cestovního ruchu poputuje na střední Moravu, přičemž by jedním z taháků by mohla být právě slevová karta Olomouc region Card. Ta je určena pro všechny, kteří se v tomto regionu ubytují nejméně na dvě noci. 

„Díky slevové kartě dostanou turisté možnost navštívit spoustu míst v Olomouckém kraji, a to buď se slevou, nebo zcela zdarma. Karta nabízí také bezplatné MHD v Olomouci i slevy na jízdenky Českých drah. Hejtmanství se tímto krokem snaží podpořit cestovní ruch, který kvůli epidemii covid-19 utrpěl výrazné ztráty,“ vysvětlila Milada Sokolová, zastupitelka Olomouckého kraje pro oblast cestovního ruchu.

Karet budou k dispozici celkem tři tisíce, z toho tisícovka pro děti. Platnost slevové karty bude 48 hodin a návštěvníci ji mohou dostat přímo v konkrétních ubytovacích zařízeních. Olomoucké hejtmanství v tomto projektu spolupracuje s magistrátem, který plánuje realizaci podobné akce.

„Akce Cestuj s Olomouc region Card – tedy bezplatné získání ORC při ubytování alespoň na dvě noci – bude zaměřena na období letních prázdnin, tedy od 1. července do 31. srpna. S nabídkou možnosti zapojení se do akce budou oslovena všechna ubytovací zařízení na Střední Moravě. Do projektu by se tak mohlo zapojit až 150 ubytovacích zařízení. Seznam bude uveřejněn na webu www.kartaok.cz,“ vysvětluje  Radek Stojan, ředitel Centrály cestovního ruchu Olomouckého kraje.

Držitelé karty mohou v průběhu 48 hodin vybírat z celkem 90 atraktivních míst střední Moravy, mezi něž patří např. zoo, muzea, památky a další. Na tato místa bude vstup s kartou buď úplně zdarma, nebo s výraznou slevou. Kartu si mohou pořídit i ti návštěvníci střední Moravy, kteří se zde neubytují. Základní 48hodinová verze karty bude stát dospělého 240 korun, děti pak 120 korun. Více informací naleznete na www.olomoucregioncard.cz.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..