Přerovští radní rozhodli, že už letos v blízkosti Laguny vznikne nová grilovací zóna. Místo je využíváno řadou Přerovanů k procházkám, relaxaci i sportu. Nachází se tu dětské hřiště i sportoviště pro míčové hry a odrostlé děti nebo dospělí tu mohou trénovat na posilovacích strojích. Milovníci discgolfu tady mají svou trasu a v těsné blízkosti je rovněž park pro skateboardisty a koloběžkáře. Grilovací zóna by měla být dalším prvkem, který rozšíří možnosti tohoto místa.

S nápadem na novou atrakci v relaxační části Přerova přišel radní Jakub Navařík. „V posledních letech se v mnoha městech Evropy, a dnes už i v České republice, objevují veřejné grilovací zóny. Ty jsou oblíbeny především obyvateli měst, kteří jinak nemají příležitost takto posedět s přáteli u grilu, protože nevlastní vhodný pozemek,“ vysvětlil Navařík, proč myšlenku prosazoval.

„Místo chceme vybudovat rychle a levně, bez nutnosti opatření ze strany stavebního úřadu. Kousek od vodní plochy necháme vytvořit zpevněnou štěrkovou plochu o velikosti zhruba 5 krát 5 metrů, kam si mohou návštěvníci přinést dva grily. My dodáme sadu dvou stolů s lavičkami,“ uvedl primátor města Petr Měřínský. Slíbil, že grilovací místo se začne budovat ještě letos – a když se záměr ujme a bude se lidem líbit, není vyloučeno rozšíření plochy nebo pořízení zabudovaných veřejných grilů.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..