Protože současná pandemická opatření kulturním akcím příliš nepřejí, přerovský malíř Lubomír Dostál hledal způsob, jak zpřístupnit své ilustrace a obrazy lidem, aniž by při tom byla porušena vládní nařízení. Tak se zrodil nápad uspořádat akci s příznačným názvem Výstava pod širým nebem.

Přerovský umělec vyvěsil svá díla na plakátovací plochu v Kratochvílově ulici před Přerovankou, kudy denně prochází lidé směrem do centra a zpět. „V současné době se nemohou pořádat téměř žádné kulturní události, a proto byla tato výlepová plocha, kde běžně najdete informace o chystaných akcích, už delší dobu nevyužitá. Napadlo mě proto vyvěsit na ni některá svá díla a uspořádat tak malou výstavu, kterou si může prohlédnout úplně každý, aniž by při tom byla porušena některá z opatření,“ vysvětlil hlavní myšlenku výstavy Lubomír Dostál. „Mé velké díky patří Kulturním a informačním službám města Přerova, které výlepovou plochu poskytly,“ dodává místní umělec.

V Přerově přitom nejde o první počin, který se snaží dostat umění k lidem i v pandemické době. Zajímavé obrazy mladého umělce Petra Pololáníka si můžete prohlédnout také v proskleném prostoru v Pasáži. Ve výstavní plochu se proměnily i výlohy budovy Emosu, kde najdete soutěžní návrhy na proměnu administrativní budovy na Masarykově náměstí.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..