Stejně jako v loňském roce i letos proběhne zápis do devíti základních škol distančně, bez přímé účasti předškoláků. Ti tak nebudou moci nasát školní atmosféru a ani dokázat, co všechno už dovedou. Ve všech školách proběhne zápis v průběhu dubna. Potřebné formuláře najdou rodiče na internetových stránkách jednotlivých škol.

 „Vyplněnou žádost pak mohou doručit od 1. do 30. dubna buď do datové schránky školy, mailem s elektronickým podpisem zákonného zástupce nebo poštou. Pokud jim ani jedna možnost nevyhovuje, mají možnost osobně přijít do kanceláře školy,“ uvedl náměstek přerovského primátora Petr Kouba. Zároveň připomněl, že nesprávně či neúplně vyplněné žádosti mohou způsobit potíže při zápisu. „Pokud třeba rodič pošle přihlášku mailem, ale neopatří ji elektronickým podpisem – a do pěti dnů ji jinak nepotvrdí, k žádosti nebude přihlíženo,“ řekl Kouba.

Spolu s žádostí musejí rodiče doložit také rodný list dítěte, a to buď ve formě kopie, scanu či fotografie. Ti, kteří pro svého potomka žádají odklad povinné školní docházky, musejí navíc doložit doporučení školského poradenského zařízení a lékaře nebo psychologa.

V letošním roce se do škol hlásí děti narozené do 31. srpna roku 2015. „Vloni nastoupilo do prvních tříd 382 prvňáčků, letos očekáváme, že nastoupí obdobný počet dětí – a to v závislosti na demografickém vývoji a předpokládaném počtu odkladů povinné školní docházky,“ podotkla vedoucí odboru sociálních věcí a školství Romana Pospíšilová.

Zápisy pořádají ZŠ Hranická – Předmostí, ZŠ Svisle, ZŠ Velká Dlážka, ZŠ Boženy Němcové, ZŠ Trávník, ZŠ Želatovská, ZŠ U tenisu, ZŠ Za mlýnem a Soukromá základní škola Acorn’s and John’s school.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..