Na podzim loňského roku byla zahájena petiční akce za dostavbu dálnice D1 v Přerově. „Touto občanskou iniciativou chceme zburcovat lidi, aby dali najevo svůj zájem i nespokojenost se současnou situací,“ nastínil Jiří Lajtoch, člen Sdružení pro rozvoj dopravní infrastruktury na Moravě, které tuto petiční akci podnítilo.

Lidé, kteří chtějí petici podpořit, tak mohou učit na webu www.dalniceprerov.cz nebo v trafice na adrese Žerotínovo náměstí 159/5, Přerov. Nově vznikl petiční stánek také v Galerii Přerov.

„V Galerii nás lidé najdou kousek u hlavního vchodu za infostánkem. Pokud se chtějí zapojit, stačí, aby přišli a podepsali se na některý z petičních archů, které jsou tu k dispozici. Archy během dne kontrolujeme a na konci otevírací doby centra je vždy posbíráme,“ přiblížil Jiří Lajtoch. Cílem je sesbírat minimálně 10 tisíc podpisů nutných k zařazení projednání petice na pořad nejbližší schůze Senátu.

Sdružení se v oblasti dopravní infrastruktury pohybuje od roku 2009. Jeho snahou je pomáhat představitelům státu, krajů a municipalit k realizaci dopravních staveb evropského i lokálního významu a hledání možností optimálního začlenění těchto komunikací do transevropské dopravní sítě.

„Chceme tímto způsobem především pozvednout hlas veřejnosti. Petice by měla být jasným signálem směrem k aktivistům, aby skončili se svými blokacemi a přestali zneužívat českou legislativu k prosazování svých zájmů, které jdou proti zájmu celku,“ vysvětluje hlavní myšlenku petiční akce předseda sdružení Libor Lukáš.

Více informací o petici najdete na www.dalniceprerov.cz, možnost jejího podpisu ZDE.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..