Města i obce mohou už nyní podávat přihlášky do letošního ročníku soutěže Zlatý erb, která má hned tři kategorie – nejlepší webové stránky, nejlepší elektronické služby a nejpřínosnější projekty Smart City. Vítěze krajského kola čeká účast v celostátním kole.

Hodnocení proběhne na základě několika kritérií, a to spektrum poskytovaných informací, přehlednost stránek a jejich grafický design. U elektronických služeb bude porota hodnotit jejich dostupnost a užitečnost. Soutěž letos proběhne už potřiadvacáté.

„On-line prostor získal v době koronaviru na významu. Proto je důležité webové stránky i elektronické služby neustále zlepšovat, aby lidé nemuseli chodit na úřad, když si potřebují něco vyřídit nebo jen zjistit informace,“ uvedla Zdeňka Dvořáková Kocourková, radní Olomouckého kraje pro investice, evropské projekty, transparenci, IT a Smart region.

Krajské kolo má uzávěrku 23. dubna. Jeho vítězové budou v soutěži pokračovat, a sice v celostátním finále, v němž se mohou těšit na hodnotné ceny a chybět nesmí ani symbolický zlatý erb. Hlavním přínosem soutěže je však výměna zkušeností a nalézání inspirace u ostatních soutěžících.

V loňském roce byli vítězi olomouckého krajského kola Prostějov, Velké Losiny a Mohelnice.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..