Šatny hokejistů, kanalizace, vzduchotechnika i zázemí pro trenéry. To všechno bude součástí projektu, na který se zimní stadion chystá. Podle plánu by se mělo s rekonstrukcí začít příští rok na jaře a náklady mohou vyrůst až na 24 milionů korun. Nyní probíhá fáze příprav, zpracovává se projekt a žádosti o dotaci. 

Chystané úpravy se netýkají pouze samotného zimního stadionu, ale i přilehlého hotelu. Dojde ke změnám v organizaci vnitřních dispozic a lepšímu propojení prostor, to vše pro zvýšení komfortu hráčů i realizačního týmu. „Například v prvním podlaží se původní sauna promění v místnost, kterou bude využívat hokejový klub. O patro výš má být zázemí pro trenéry, jehož součástí bude kancelář, zasedací místnost, sklad. Počítá se rovněž se stavebními a dispozičními úpravami stávajících hygienických zařízení,“ prozradila náměstkyně primátora Hana Mazochová.  Původní sauna bude nově využita jako strojovna, dále dojde k instalaci nové vzduchotechniky a vytápění v prostorách zimního stadionu.

Podle primátora Petra Měřínského by měly stavební práce začít 1. dubna roku 2022. Termín pro ukončení je stanovat na 31. července 2023 s tím, že práce budou probíhat mimo hokejovou sezónu. Nyní je nutné připravit podklady k žádosti o dotaci na spolufinancování projektu z Národní sportovní agentury. „Maximální výše dotace je 70 procent z uznatelných výdajů, uděláme všechno pro to, ať na ni dosáhneme,“ potvrdila Ivana Pinkasová z přerovského magistrátu.

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..