Po čtyřech letech nastal znovu čas na udílení Medaile Jana Amose Komenského, která je určena pro výjimečné osobnosti města Přerova. Radnice proto vyzývá občany, ale i zástupce spolků, škol, zájmových organizací či sdružení, aby navrhovali jména významných osobností, které šíří dobré jméno města nejen v Přerově, ale klidně i v zahraničí.

„Jde nám především o Přerovany, kteří dosáhli vynikajících úspěchů v různých oblastech, zejména v hudbě, výtvarném umění a architektuře, dramatickém umění, literární činnosti, sportu, vědě, výchově a vzdělávání. Cenu mohou získat i zachránci lidského života,“ říká přerovský primátor Petr Měřínský.

Každý návrh musí být písemně zdůvodněný, je nutné zaslat životopis navrhované osobnosti a také kontaktní údaje navrhovatele. Tyto návrhy mohou být odevzdány buď osobně v Kanceláři primátora na nám. T. G. Masaryka 2, odeslány poštou na adresu Bratrská 34 nebo zaslány mailem na kp@prerov.eu.

První udělování této ceny proběhlo v roce 1964 a od té doby má Přerov už 445 držitelů medaile z řad jednotlivců i kolektivů. Dříve byla cena udělována každoročně, v roce 2015 však došlo ke změně. Zástupci města rozhodli, že významné osobnosti budou obdarováni každý třetí rok volebního období, tedy vždy po čtyřech letech. Poslední medaile tak byly uděleny v roce 2017. V letošním roce by předávání cen mělo proběhnout 28. října, u příležitosti Dne vzniku samostatného československého státu, na přerovském zámku.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..