Prodejci jsou připraveni, data konání stanovena. Vzhledem k epidemiologickým opatřením však zatím není jisté, zda bude v Přerově umožněno konání farmářských trhů. První trh by se měl konat ve čtvrtek 11. března, další pak 1. a 29. dubna, 13. května, 10. června, 9. září, 7. a 27. října.

Maximálně bude postaveno 25 stánků, v nichž najdete všechny své oblíbené produkty – maso, uzeniny, medy, koláče, mléčné výrobky, chléb, ovocná vína, koření, zeleninové přísady, kytky i dětské oblečení nebo rukodělné výrobky. Nutné bude dodržování přísných hygienických opatření. „Když budou trhy povoleny, stánky postavíme dál od sebe, všichni prodejci budou mít roušky či respirátory a hygienické rukavice, samozřejmostí je dezinfekce,“ uvedla Jana Neradilová z Okresní agrární komory, která pro Přerov trhy pořádá.

V loňském roce museli prodejci nechat v krabici veškeré velikonoční ozdoby či pomlázky, a to kvůli epidemiologickým opatřením, která byla vydána těsně před velikonočními farmářskými trhy.  „Zatím se nám kvůli nejistotě prodejci příliš nehrnou, i když si myslím, že prodej na venkovním prostranství je bezpečnější než ve velkých marketech, kde je „hlava na hlavě“. I přesto máme domluvené prodejce, kteří jsou připraveni od devíti ráno do čtyř odpoledne prodávat,“ potvrdila Neradilová.

Vzhledem k současné situaci se bohužel nedá dlouhodobě plánovat, prodejci tak budou informovaní o konání konkrétních farmářských trhů jen pár dnů předem. „Záležet bude na opatřeních vyhlášených vládou. Informace budou vždy zveřejněny na webu města a přečtou si je i uživatelé Mobilního Rozhlasu,“ řekl přerovský primátor Petr Měřínský.

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..