Modrozelené město. Tak zní název projektu s podporou Norských fondů, který se rozjel v minulém roce a který má pomoci městům s přípravami na změny klimatu v nadcházejících letech. Město Přerov spustilo na svých webových stránkách anketu, ve které mohou zájemci do 20. února vyjádřit svůj názor a přispět s nápady na zlepšení. 

Vyplňování dotazníku by nemělo zabrat více než 15 minut. Respondenti budou hodnotit, známkovat a svými slovy navrhovat, co by se ve městě dalo změnit. „Následně do konce července připravíme seznam opatření, která by měla zajistit pohodový život ve městě i do budoucna. Zaměříme se na snižování teploty během vln horka, zachycování dešťové vody proti suchu nebo energetické úspory. Při přípravě budou využita i data z družic a klimatických modelů,“ nastínil primátor města Petr Měřínský. Dotazník je možné vyplnit na webu města www.prerov.eu, po rozkliknutí příslušného banneru. „Bannery se nezobrazují v mobilní verzi webu, k anketě se ale i tak všichni lehce dostanou přes tuto cestu: Magistrát > Investice a rozvoj > Koncepce, studie, strategie > Adaptační strategie,“ doplnila Jana Pivodová, která má na starosti marketing města.

Náměstek primátora Petr Kouba podotýká, že infrastruktura města není dostatečně připravena na extrémní výkyvy počasí. „Jelikož se dopady změny klimatu projevují až se zpožděním, budou se v následujících letech problémy dále stupňovat. Adaptační strategie pomůže připravit město Přerov na nevyhnutelné hospodářské, environmentální a sociální dopady již probíhajících změn klimatu za předpokladu udržitelného rozvoje,“ řekl Kouba.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..