Všemi třemi fázemi testování vybraných skupin obyvatel se na svém jednání v pátek 4. prosince zabýval krizový štáb Olomouckého kraje. Testování se týká pedagogických pracovníků, návštěvníků sociálních zařízení a od 18. prosince také zájemců z řad občanů.

„V porovnání s jinými kraji na tom ten náš není po stránce počtu nakažených nejlépe. Z údajů hygienické stanice vyplývá, že čísla klesají jen velmi pomalu. Obezřetnost je proto stále na místě. Lidé by toto měli zohlednit při svých návštěvách obchodů nebo stánků na náměstích,“ uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Krajský krizový štáb koordinuje práci úřadů, hygieniků a složek integrovaného záchranného systému.  Zasedá pravidelně a jeho členy jsou nejen zástupci kraje, hygieny a nemocnic, ale také hasičů, záchranné služby, armády nebo policie. V době epidemie koronaviru jednají jeho členové on-line prostřednictvím videokonference.

Olomoucký kraj přechází v těchto dnech na třetí stupeň PES. Ten umožňuje omezené pořádání kulturních i sportovních akcí nebo provoz některých služeb, jako jsou třeba restaurace a kadeřnictví.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..