Rada Olomouckého kraje na svém posledním zasedání schválila rozsáhlé investice do dopravy. Ty se týkají projektů, které zvýší bezpečnost silničního provozu. Hejtmanství tak podpoří budování cyklostezek, dopravních hřišť i přechodů pro chodce.

„Cyklostezky jsou pro bezpečnost dopravy zcela zásadní. Proto na ně chceme příští rok uvolnit rovných jedenáct miliónů korun. Příslušný dotační program spustíme v lednu,“ informoval Michal Zácha, radní Olomouckého kraje pro oblast dopravy.

Další peníze kraj poskytne na modernizaci a budování dopravních hřišť. Jejich přínosem je především výchova školáků, aby se v reálném provozu uměli dobře orientovat. Obce a města, která se rozhodnou pro stavbu nebo obnovu těchto tréninkových ploch, mohou od kraje žádat celkem čtyři milióny korun.

Hejtmanství pomůže také s realizací přechodů pro chodce. Dotační program, jehož prostřednictvím kraj podporu rozdělí, bude obsahovat pět miliónů korun,“ dodal Zácha.

Dotace v oblasti dopravy musí ještě schválit krajské zastupitelstvo. Jakmile se tak stane a kraj podporu spustí, bude o tom informovat prostřednictvím webových stránek OLKRAJ.CZ.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..