Číslo šest, označující současný stav mostu přes Strhanec, je posledním stupněm před havarijním stavem. Radní proto rozhodli, že je na čase opravit tuto lávku, kterou využívají například lidé z nedalekého sídliště či pečovatelského domu.

Nechtěli jsme dopustit, aby bylo nutné mostek uzavřít, protože řada seniorů ho využívá jako spojnici a zkratku. Další zima by mohla mostek odsoudit k uzavření,“ řekl náměstek primátora Michal Zácha. Rekonstrukce vyjde město Přerov na 2 miliony 934 tisíc korun. Vybraná firma by měla opravu stihnout během tří měsíců.

Koroze na osmnáctimetrové lávce pro pěší je patrná především na spodní části, ze zábradlí opadává nátěr a navíc je zdeformované. „Ocelová nosná konstrukce musí být otryskána a její korozí oslabená místa zesílena. Následně bude nutné provést novou protikorozní ochranu,“ informoval Jan Štajnar z přerovského magistrátu. Díky tomu, že konstrukce mostu bude vzdušná, nemusí se řešit systém odvodnění – voda bude jednoduše propadávat dolů. Most bude navíc rozšířen o bezbariérovou rampu, kterou mohou využívat vozíčkáři nebo lidé s kočárky.

Více než 48 milionů. To je částka, kterou v posledních pěti letech investovalo město do oprav a renovací čtyř mostů, devíti lávek a pěti propustků na území Přerova a jeho místních částí. Plán oprav se sice daří naplňovat, nicméně v havarijním stavu zůstávají ještě tři stavby. „Jedná se o most v ulici U Stadionu v Žeravicích, kde už máme vyřízené stavební povolení, dále je to propustek v ulici U Zahradnictví ve Vinarech – pro něj už jsme zadali projektovou dokumentaci. A další problém je u propustku u Újezdce, který bude z důvodu bezpečnosti uzavřen,“ uzavřel Miloslav Dohnal z přerovského magistrátu.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..