V minulém týdnu byla zahájena petiční akce za dostavbu dálnice D1 v Přerově, kterou iniciovalo Sdružení pro rozvoj dopravní infrastruktury na Moravě. Sdružení k této příležitosti svolalo ve čtvrtek 1.10. tiskovou konferenci, na níž nastínilo své hlavní cíle.

„Chceme tímto způsobem především pozvednout hlas veřejnosti. Petice by měla být jasným signálem směrem k aktivistům, aby skončili se svými blokacemi a přestali zneužívat českou legislativu k prosazování svých zájmů, které jdou proti zájmu celku,“ řekl na tiskové konferenci předseda sdružení Libor Lukáš.

Spuštění petice vítá i ŘSD, které se snaží dlouhodobě bojovat s ekologickými aktivisty bránícími dostavbě dálnice D1 úseku 136: Říkovice – Přerov. „Jsem rád, že se tentokrát na podporu naší stavby ozve veřejnost, čehož si velmi vážíme a je to zároveň i důvodem, proč jsem se zahájení podpisové akce rozhodl zúčastnit,“ řekl David Fiala, ředitel závodu Brno ŘSD ČR.

Sdružení se v oblasti dopravní infrastruktury pohybuje od roku 2009. Jeho snahou je pomáhat představitelům státu, krajů a municipalit k realizaci dopravních staveb evropského i lokálního významu a hledání možností optimálního začlenění těchto komunikací do transevropské dopravní sítě.

Podobnou petiční akci zorganizovalo sdružení před dvěma lety na Slovácku a Zlínsku. Bylo tehdy sesbíralo přes 17 tisíc podpisů, které napomohly k zahájení výstavby dálnice D55 mezi Uherským Hradištěm, Otrokovicemi a Veselím nad Moravou.

Více informací o petici najdete na www.dalniceprerov.cz, možnost jejího podpisu ZDE.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..