19. října budou zastupitelé schvalovat návrh na rozdělení financí do několika oblastí. Dotační programy mají podpořit stavby, spolky i jednotlivce. Podle návrhu radních půjde na renovaci exteriérů památkových staveb 200 tisíc korun, 850 tisíc korun pak přijde na environmentální vzdělávání a osvětu. Poslední položkou je zachytávání srážkových vod, kam by mělo putovat 300 tisíc korun.

„Obnova exteriéru památkově významných staveb má v Přerově zelenou už patnáct let. Pro rok 2021 je částka o 50 tisíc vyšší než pro letošek. Maximální výše pro jednotlivé žadatele zůstává ve výši 80 tisíc korun, přičemž je povinná padesátiprocentní spoluúčast,“ předeslal přerovský primátor Petr Měřínský.

Finance v oboru environmentálního vzdělávání budou rozděleny do čtyř oblastí. Největší částka, 350 tisíc korun, je vyčleněna na podporu přirozené biologické rozmanitosti a ekologické stability veřejně přístupné krajiny na území Přerova. Celoroční provoz záchytné nebo záchranné stanice pro handicapované živočichy by měl získat podporu ve výši 300 tisíc korun. Projekty, které se starají o celoroční osvětovou a vzdělávací činnost v environmentální oblasti, mohou získat až 50 tisíc korun. Město podporuje environmentální aktivity již od roku 2007.

Teprve dva roky Přerov finančně podporuje zachytávání srážkové vody. Inspiraci město načerpalo v Brně, které pomáhá úspěšným žadatelům o státní dotaci v programu Ministerstva životního prostředí „Dešťovka“ částkou ve výši 50 procent přiznané státní podpory.

Více informací a potřebné formuláře najdete na webu města.

 

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..