Dnešní odpoledne obletěla Přerov i celý hokejový svět tragická zpráva. Ve věku 61 let nás opustil slavný přerovský rodák a hokejový kouč Miloš Říha.

Své poslední dny strávil bývalý reprezentační trenér v pražském IKEMu, kam byl převezen s akutními zdravotními problémy ze Slovenska. „Poslední měsíc byl velký boj, děkuji celé rodině a všem blízkým, kteří byli při nás a snažili se ze všech sil. A tátovi bych chtěl za všechno, co dělal vždy pro ostatní, od srdce poděkovat,“ řekl Miloš Říha mladší.

V poslední sezóně Miloš Říha ukončil své působení u národního týmu. Podle smlouvy měl národní tým vést ještě na letošním mistrovství světa v Bělorusku a Lotyšsku, to se však kvůli situaci s koronavirem neuskutečnilo. V létě začal trpět velkými zdravotními problémy, kterým nakonec podlehl. „Chci požádat celé hokejové hnutí, fanoušky a kamarády, aby uctili tátovu památku a vzpomínali na něj jen v tom nejlepším,“ dodal syn Miloš.

Emotivní kouč byl přerovským patriotem a Přerované jsou na něj náležitě pyšní. Díky němu se v roce 2011 ve zdejší MEO Areně uskutečnil zápas Třince s věhlasným ruským týmem SKA Petrohrad, který Říha tehdy trénoval. V roce 2018 přivezl do Přerova celý národní tým na letní přípravu.

Díky za všechno, trenére!

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..