V pondělí 14. září bylo olomouckým hejtmanstvím uvedeno do provozu nové online prostředí, ve kterém jsou přehledně nashromážděny informace od poskytovatelů sociálních služeb v kraji. Tyto informace jsou sjednoceny a filtrovány podle typu služeb, zaměření a místa působení. Zájemci tak mají pohodlnější přístup k informacím a mohou se jednodušeji zorientovat v množství nabízených služeb. Informace jsou dostupné na DOMOVYOK.CZ

„Rozcestník je určen pro širokou veřejnost – zájemce o sociální službu a jejich rodiny, terénní pracovníky nebo případně i pro uchazeče o zaměstnání v sociální oblasti. Jde o praktickou intuitivní platformu, kde se bez problému vyzná i počítačový laik,“ uvedl hejtman Ladislav Okleštěk.

Krajské příspěvkové organizace mají díky modernizaci internetového prostředí sjednocenou formu webových stránek. Navíc si zájemci o sociální služby mohou každé zařízení projít z pohodlí domova, a to díky virtuální prohlídce, kterou nově disponují všechny organizace.

„Rozcestník splňuje požadavky na přístupnost tak, aby si jej mohl zobrazit opravdu každý – nezávisle na zařízení, které k prohlížení webu využívá, nebo zdravotním handicapu,“ doplnil Pavel Podivínský z krajského odboru sociálních věcí.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..