Tradiční Den pro rodinu připravil Olomoucký kraj ve spolupráci s olomouckým magistrátem a dalšími organizacemi, které pracují s pěstounskými rodinami. Akce proběhne v sobotu 12. září od 9:00 do 15:30 hodin ve Smetanových sadech v Olomouci.

„Pokud nemáte na sobotu žádný program, určitě Den pro rodinu navštivte. Kromě zábavy se dozvíte řadu zajímavých a užitečných informací,“ zve hejtman Ladislav Okleštěk.

Den pro rodinu, který je součástí Koncepce rodinné politiky Olomouckého kraje, vytváří příležitost k setkávání rodin a společnému trávení volného času. Letos poprvé se k akci navíc připojí také Den (pro) pěstounství.

„Cílem je ocenit pěstouny za jejich činnost a informovat veřejnost o smyslu pěstounské péče. Jde nám o to, abychom vyvrátili mýty a zvýšili počet zájemců o tento druh péče o děti,“ vysvětlil Pavel Podivínský z krajského odboru sociálních věcí.

Pro všechny návštěvníky bude v pavilonu G připraven PubQuiz. Jedná se o vědomostní týmovou hru oblíbenou po celém světě. Chybět nebudou ani besedy s pěstouny, výstava fotografií, vystoupení divadla Tramtárie, hudební skupiny BACKWARDS a DD Olomouc a řada dalších zajímavých aktivit.

Součástí programu bude také charitativní Běh pro Paměť národa, jehož organizátorem je organizace Post Bellum. Startovné zúčastněných běžců pořadatelé věnují na rozšíření sbírky, která zachycuje životní příběhy pamětníků 20. století pro další generace. Podrobný program celé akce najdou zájemci ZDE.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..