O tomto víkendu se gymnastický oddíl TJ Spartak Přerov zúčastnil soutěže jednotlivkyň O pohár města Ostravy, kterou pořádal oddíl SSK Vítkovice. Soutěže se zúčastnilo celkem 93 závodnic z dvanácti oddílů České republiky a Polska. Závodilo se s náčiním i bez něj v 10 kategoriích. Gymnastky neměly moc času na přípravu. S trénováním se po letní pauze začalo až 12. srpna a termín ostravské soutěže byl netradičně brzký. I přesto si však dívky závod naplno užily.

Osm přerovských gymnastek závodilo v sedmi kategoriích a byly velice úspěšné. Celkem si s sebou z Ostravy odvezly devět medailí, z toho šest stříbrných a tři bronzové.

Nejmladší přerovskou reprezentantkou byla osmiletá Magdaléna Švorčíková. Se svou premiérovou sestavou byla ohodnocena 7.650 bodu a to jí vyneslo šesté místo.

Devítiletá Marie Kučová odcvičila svůj první závod bez náčiní a obručí. Ziskem 10.550 bodu se umístila na sedmém místě. První cenný kov vybojovala na závodní ploše Adéla Mikešková. S druhou nejlepší obručí a čtvrtým švihadlem se celkově umístila na třetím místě ve víceboji se známkou 16.950 bodu.

Nejpočetnější kategorií byly mladší kadetky. Zde si velice dobře vedla Olívie Dočekalová, která získala nejprve bronz ve víceboji a stejný kov se jí na krku blyštil za kužele.

V kategorii naděje starší se ve velké konkurenci umístila na desátém místě Nela Hasoňová se ziskem 17.050 bodu.

Kategorie kadetek starších je pro dívky narozen v ročnících 2005 – 2007. Přerovským želízkem v ohni byly dvě závodnice. Stela Dočekalová obsadila se svými sestavami osmé místo a díky třetí nejlepší obruči dosáhla na bronzovou medaili. Druhý nejlepší míč předvedla Eliška Zbožínková. Kvůli náčiní za závodní plochou nakonec skončila ve víceboji na čtvrtém místě.

V dorostenecké kategorii se blýskla Kateřina Vařáková. Se ziskem 11.950 bodu skončila druhá v obruči, zisk 9.660 bodu jí zajistil třetí místo se stuhou a celkově tří místo ve výsledkové listině.

Všem závodnicím k jejich závodním úspěchům blahopřejeme a děkujeme za krásnou reprezentaci. Poděkování patří také celému realizačnímu týmu, baletní pedagožce Lucii Roháčkové, choreografce Alici Gřešákové a trenérkám Nadi Zemánkové a Ivě Otáhalové.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..