Dotační programy proběhnou ve dvou vlnách. Peníze by měly pomoct v oblastech zdravotní a sociální péče, kultury, sportu a volného času.

„Dotační programy jsou ve dvou verzích. Ten označený písmenem A je určen pro žádosti podané v běžném, tedy řádném termínu. Pod písmenem B se skrývá dotační program průběžný – ten je určen například těm, kteří se nominují na nějaké mistrovství, nebo vyšší formu soutěže, a v čase řádného termínu o své účasti nemohli vědět,“ vysvětlil náměstek přerovského primátora Petr Kouba.

Žádosti budou ke stažení na webu města od čtvrtku 27. srpna, v papírové podobě budou k dispozici v Kanceláři primátora na náměstí T. G. Masaryka 2 a na sociálním odboru ve Smetanově 7. Zájemci se mohou do programu „A“ hlásit od 30. září do 14. října. Poté budou žádosti hodnoceny příslušnými komisemi rady města. Zastupitelstvo se jimi bude zabývat v prosinci.

O dotaci v rámci programu „B“ bude možné žádat až v průběhu příštího roku, od 1. ledna do 30. září. Vedoucí odboru sociálních věcí a školství Romana Pospíšilová zdůrazňuje, že program „B“ není určen pro „opozdilce“: „Tady ale musí žadatel prokázat relevantní důvod, proč nepožádal o dotaci v rámci programu A. Rozhodně není tato možnost otevřena těm, kteří na podzim zapomněli.“

V první dotační vlně budou peníze rozděleny následovně: do kultury půjde částka 1 milion 798 tisíc korun, do sportu 12 milionů 538 tisíc, do volného času 346 tisíc, do sociální a zdravotní oblasti téměř 4 miliony 100 tisíc korun. Pro vlnu „B“ pak město vyčlenilo celkovou částku 416 tisíc 800 korun pro všechny zmiňované oblasti.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..