Už zítra usednou školáci po celé republice do lavic, které předčasně opustili kvůli pandemii koronaviru. Po prázdninovém návratu se však musejí připravit na některá preventivní opatření. 

V úterý 1. září bude v osmi základních školách v Přerově zahájeno běžné vyučování. „Smíšená či distanční výuka zatím není v plánu – ta by přišla na řadu až v případě karantény či mimořádných opatření,“ uvedla vedoucí odboru sociálních věcí a školství Romana Pospíšilová.

Ředitelé škol byli na schůzce se zástupci města informováni o tom, že je potřeba zařídit časté větrání tříd a poučit studenty o hygienických zásadách. Školy byly kromě toho vybaveny i hygienickými a desinfekčními prostředky, které by měly ve větší míře používat. V budovách prozatím není povinné nosit roušky. Pokud by se však počet nakažených v okrese zvýšil, je pravděpodobné, že by mohla být ochrana úst opět zavedena. „Rodiče zajímá také to, jestli vyžadujeme prohlášení o bezinfekčnosti, takže je mohu ujistit, že nic takového od nich neočekáváme,“ doplnila vedoucí odboru Pospíšilová.

Jistá omezení ale čekají na děti v jídelnách. Při výdeji obědů nebude školákům umožněn samoobslužný výdej, což prakticky znamená, že si sami nemohou vzít ovoce či pečivo. Kromě toho je čeká i změna v braní si příboru. Ten si nebudou moci vzít sami, ale bude jim jej vydávat přítomná obsluha.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..