V Uničově začala výstavba nové výjezdové základny Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje. Projekt je jednou z největších investičních akcí tohoto roku. Budova vyrůstá mezi vlakovým nádražím a stanicí hasičského záchranného sboru.

„Olomoucký kraj, který je investorem stavby, měl k tomuto účelu potřebné prostředky už loni. Bohužel, externí projektant nedodržel smluvní termín dokončení projektové dokumentace. Tím se zdrželo stavební řízení a celá akce musela být z tohoto důvodu k naší lítosti o rok odložena,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Dalibor Horák.

Náklady na stavbu se vyšplhají na více než 18,2 miliónu korun. Na další necelý milión přijde vybavení budovy novým nábytkem. Základna by měla být dokončena v polovině července příštího roku.

„Pro obyvatele města a okolí je významný také druhotný efekt této investiční akce. Záchranáři v současné době využívají pronajaté prostory na poliklinice. Po jejich uvolnění zde může vzniknout nová lékařská ordinace,“ doplnil náměstek Horák.

Výstavba nové výjezdové základny v Uničově je součástí širší krajské koncepce, která má uvést činnost zdravotnických záchranářů na úroveň standardů 21. století. Nové základny by v následujících letech měly vyrůst také ve Šternberku, Jeseníku, Zábřehu, Prostějově a dalších místech Olomouckého kraje.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..