Téměř 100 miliónů korun investuje Olomoucký kraj do rekonstrukce průtahu Litovlí. Stavební práce se dotknou Dukelské ulice v části mezi mostem přes Moravu po křižovatku s Nádražní ulicí. Úsek má délku 1,2 kilometru a je součástí silnice II/449, která vede z Rýmařova přes Uničov a Litovel až do Prostějova.

Polovinu z této částky se nám podařilo získat z evropských fondů a ze státního rozpočtu, druhou polovinu uhradíme z našich zdrojů. Na některé práce nám přispěje také město Litovel,“ řekl náměstek hejtmana pro oblast financí Jiří Zemánek.

Projekt počítá s rekonstrukcí silnice včetně tří mostů, úpravami kanalizace pro lepší odvodnění i novými chodníky. Na základě požadavku města se mosty rozšíří o novou cyklostezku. Práce začnou ještě v průběhu června a potrvají do konce příštího roku.

Tento úsek už dlouho volal po obnově. Jsem proto rád, že se nám podařilo zajistit financování celé akce. Je to dobrá zpráva nejen pro Litovel a její obyvatele, ale i pro další motoristy, kteří důležitou komunikaci využívají,“ dodal náměstek hejtmana pro oblast dopravy Jan Zahradníček.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..