Kvůli pandemii koronaviru se Přerov musel rozloučit s několika tradičními prázdninovými akcemi. Nyní to však vypadá, že některé oblíbené kulturní události se letos přeci jen v minimalistickém formátu zřejmě uskuteční.

Mezi tyto akce patří například Koncerty na hradbách, které se konají každé léto od roku 2016. „Aktuálně se nám jeví jako možné uspořádat alespoň čtyři srpnové koncerty. S kapelami už jednáme – a pokud to klapne, zveřejníme v červenci program,“ nastínil Pavel Ondrůj z Kulturních a informačních služeb města Přerova, které koncerty spolupořádá. Plánuje také, že na hradbách letos zrealizuje tradiční festival Blues nad Bečvou a jedná i o možnosti uskutečnit Kytarový rekord místo původního prvomájového termínu.

Další akcí, na kterou se můžete o prázdninách těšit, jsou Svatovavřinecké hody. Hodové veselí však letos nepotrvá od pátku do neděle, ale omezí se jen na nedělní program na Horním náměstí. „Pokud se situace nezmění, tak oslavíme hody v neděli 9. srpna tradičním historickým jarmarkem s kulturním programem, který začne v deset hodin ráno a potrvá do pěti odpoledne.  Návštěvníkům nabídneme rozmanitý prodejní sortiment, na pódiu mohou vidět řadu tanečních, hudebních a šermířských vystoupení. Připraveny jsou pro ně i slasti útrpného práva,“ řekl ředitel Kulturních a informačních služeb města Přerova Jaroslav Macíček.

I když se některé akce zřejmě podaří zachovat, je už teď jasné, že do Přerova letos nedorazí Kinematograf bratří Čadíků a prozatím se neplánují ani letní promenádní koncerty, které zpříjemňovaly návštěvníkům nedělní odpoledne v Michalově.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..