Zajímá Vás, jak to momentálně vypadá v rekonstruované policejní služebně v nádražní budově v Přerově? Prostřednictvím objektivu policisty a vášnivého fotografa kpt. Bc. Víta Kociána se tam s námi můžete podívat.

Výpravní budova v novorenesančním slohu vznikla přestavbou a rozšířením původní restaurace v letech 1892-1893 jako druhá výpravní budova této železniční stanice (původní výpravní budova je umístěna severněji). Je zapsaná na seznamu nemovitých kulturních památek České republiky. V současné době je v majetku Českých drah a její rekonstrukci zaštiťuje Správa železnic.

V novém oddělení hlídkové služby bude pracovat několik desítek policistů. Ti budou mít na starosti mj. i udržování pořádku v sociálně vyloučených lokalitách v blízkosti vlakového a autobusového nádraží. „Jejich hlavním úkolem bude zabezpečení ochrany veřejného pořádku a plnění úkolů spojených s činností tzv. prvosledových hlídek. To jsou hlídky, které jsou vycvičeny a připraveny ihned reagovat na případný útok ozbrojeného pachatele, aktivního střelce. Rychle a rázně zasáhnou všude tam, kde je to třeba. Jejich úkolem není pouze eliminace nebezpečného pachatele, ale i koordinace evakuace osob z místa útoku, poskytnutí první pomoci, předávání informací aj. Někteří policisté z prvosledových hlídek také slouží jako členové pořádkové jednotky, která zajišťuje bezpečnost a veřejný pořádek při rizikových hokejových a fotbalových utkáních, při různých demonstracích, ale pomáhají i například při pátracích akcích po ztracených osobách,“ vysvětlil ředitel přerovské policie Martin Lebduška.

Do nového oddělení nabírá přerovská policie stále nové kolegy. Zájemcům nabízí náborový příspěvek ve výši 75.000 Kč, 6 týdnů dovolené, pravidelné navyšování platu a další benefity podle zákona o služebním poměru včetně doživotní výsluhy a odchodného. Pokud se chcete stát policistou nebo policistkou na tomto oddělení nebo na Obvodním oddělení v Přerově, Hranicích, Lipníku nad Bečvou nebo Kojetíně, můžete se přihlásit na mailu nabor.olomouc@pcr.cz. Podrobnější informace najdete také na webu nabor.policie.cz.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..