Hejtmanství v pondělí 18. května podepsalo smlouvy o poskytnutí dotace na podporu nových vzdělávacích a profesně zaměřených studijních programů na vysokých školách v Olomouckém kraji. Mezi školy rozdělí celkem 17 miliónů korun.

„V porovnání s průměrem ČR je v Olomouckém kraji nízké procento vysokoškolsky vzdělaného obyvatelstva. Hejtmanství proto dlouhodobě podporuje zejména růst kvality vzdělávání na vysokých školách v regionu a rozšiřování nabídky studijních programů v návaznosti na potřeby trhu práce,“ zdůraznil náměstek hejtmana pro oblast školství Ladislav Hynek.

Moravská vysoká škola Olomouc využije dotaci na aktivity zaměřené na podnikání a hospodářský růst regionu. V těchto oblastech je rozhodující účast expertů z praxe a vytvoření metodiky vzdělávání.

Vysoká škola logistiky se zaměří na další aplikaci profesně orientovaných oborů. Ty budou díky své inovativnosti sloužit potřebám zaměstnavatelů a přispějí tak k rozmachu regionu.

Univerzita Palackého v Olomouci investuje krajské peníze do finální fáze přípravy nového oboru Průmyslový design a oboru Biotechnologie v praxi, jehož garanty budou Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava a Centrum regionu Haná pro biotechnologický a zemědělský výzkum. Univerzita očekává, že o oba obory bude velký zájem ze strany studentů.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..