Ještě nefunguje ani měsíc a už ho navštívilo více než jeden milión a sto tisíc lidí. Speciální regionální web KrajPomaha.cz s informacemi k epidemii covid-19 spustilo olomoucké hejtmanství jako první v Česku. Jeho tvorba přitom netrvala ani 24 hodin.

 „Děkuji svým skvělým kolegům, kteří vše vymysleli, vytvořili a rozjeli během jediného dne. Je fajn, když má člověk kolem sebe lidi, na které se může spolehnout. A obyvatelé Olomouckého kraje se zase můžou spolehnout na to, že na KrajPomaha.cz najdou vždy aktuální a pravdivé informace o koronaviru v našem regionu,“ řekl Ladislav Okleštěk, hejtman Olomouckého kraje.

Informace na webu jsou roztříděné do několika sekcí – pro občany, obce a podnikatele. Nechybí různé vyhlášky, návody a zajímavosti. Důležitou částí stránek je graf s údaji o tom, jak se vyvíjí počet testovaných, nakažených i uzdravených osob.

Lidé se na web dostávají nejčastěji z mobilního telefonu. Necelých devětadvacet procent návštěvníků využívá počítač, více než tři procenta přístupů pak probíhají z tabletu.

Statistika návštěvnosti stránek také prozradila, že největší poptávka po informacích na KrajPomaha.cz je ráno mezi osmou a devátou hodinou a večer od osmnácti do dvaceti hodin.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..