Přerovský magistrát rozšiřuje otvírací dobu, která byla kvůli epidemii koronaviru několik týdnů omezená. Na adresách Bratrská 34, náměstí T. G. Masaryka 16 a Smetanova 7 budou lidé moci od pondělí 20. dubna vyřizovat úřední záležitosti vždy v pondělí a ve středu od 8 do 11.30 a od 12.30 do 17 hodin.

Všechny další budovy magistrátu budou přístupné po dohodě s jednotlivými úředníky. Telefonní čísla na jednotlivé pracovníky najde na webu. Na dveřích jednotlivých objektů jsou uvedena pohotovostní čísla, na něž mohou klienti také zavolat. „Občané by měli důsledně využívat pokladnu v budově Bratrská 34, pokladnu na náměstí T. G. Masaryka 16 ať využijí pouze pro platbu správních poplatků souvisejících se zde vyřizovanými záležitostmi,“ apeloval tajemník přerovského magistrátu Petr Mlčoch. Magistrát má ve svých objektech připravena všechna bezpečnostní opatření. Někteří úředníci, kteří budou přijímat občany ve svých kancelářích nebo u okýnek, budou vybaveni i ochrannými štíty. Magistrát zajistil  také dezinfekci. Město ale vyzývá občany, aby ve svém zájmu úřad navštěvovali jen v neodkladných záležitostech. Pokud je to možné, aby platby řešili bezhotovostně. V případě, že potřebují konzultaci, aby využili telefonní spojení.

Aby magistrát vyšel lidem vstříc, prodloužil do konce června splatnost poplatku za psy, za užívání veřejného prostranství a také poplatek z pobytu. Otevřen je i Czech Point v Bratrské ulici – ten je přístupný i v ostatní pracovní dny po zazvonění.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..