Ve stejném rozsahu jako před přijetím mimořádných opatření a vyhlášením nouzového stavu v souvislosti s epidemií covid-19 je od pondělí 20. dubna provozní doba Krajského úřadu Olomouckého kraje. Lidé by ale měli nutnost osobní návštěvy dobře zvážit a dále upřednostňovat písemnou, elektronickou nebo telefonickou komunikaci.

„Lidé mohou znovu vyřizovat svoje záležitosti v časech, na které byli zvyklí. Tedy každý pracovní den od osmi hodin ráno – v pondělí a ve středu do sedmnácti, v úterý do patnácti a ve čtvrtek i v pátek do čtrnácti hodin. Pořád ale platí, že by k nám měli přicházet jen ve výjimečných a zdůvodněných případech. Navíc musí dodržovat zvýšená hygienická opatření stanovená ministerstvem zdravotnictví,“ řekl Lubomír Baláš, ředitel krajského úřadu.

V praxi to znamená, že lidé musí mít zakryté dýchací cesty a během čekání na vyřízení své záležitosti by měli dodržovat odstup alespoň dva metry od dalších osob.

Až do odvolání navíc stále platí zákaz pořádání hromadných akcí v prostorách úřadu. Neproběhnou tak třeba školení nebo semináře, jichž se veřejnost v minulosti účastnila například v kongresovém sálu.

Zanechat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..